Edvards Smiltēns apliecina Latvijas solidaritāti Polijai

(23.11.2022.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 23.novembrī, parlamentā tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Moniku Mihališinu (Monika Michaliszyn) un pārrunājot Polijas pierobežā notikušo raķetes sprādzienu, vēlreiz apliecināja Latvijas atbalstu Polijai.

Vēstniece atzīmēja, ka notikušais sprādziens ir Krievijas vaina, jo bez Krievijas īstenotā kara Ukrainā šī traģēdija nebūtu notikusi. M.Mihališina uzsvēra – šis notikums apliecina, ka ir jāpastiprina atbalsts Ukrainai un vēl jo vairāk jāsolidarizējas NATO. Saeimas priekšsēdētājs bija vienisprātis, atzīmējot, ka Baltijas valstu un Polijas pienākums ir veidot vienotu un stingru nostāju.

E.Smiltēns atzīmēja, ka Polija ir atslēgas valsts palīdzības nodrošināšanā Ukrainai – gan uzņemot bēgļus, gan darbojoties kā stratēģisks loģistikas punkts palīdzības virzīšanai. Vēstniece atzinīgi vērtēja arī Latvijas ieguldījumu, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšanā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvija un Polija ir stratēģiski drošības partneri, un pateicās Polijai par ieguldījumu aizsardzības stiprināšanā. Vēstniece akcentēja, ka visi esam ieguvēji no iespējas mūsu karavīriem kopā dienēt.

Puses pārrunāja kopīgos infrastruktūras projektus, īpaši izceļot “Rail Baltica”, un bija vienisprātis par to nozīmi ne vien savstarpējās sadarbības pilnveidošanā, bet arī drošības stiprināšanā.

Spriežot par valstu sadarbību izglītībā, Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece pārrunāja situāciju ar poļu skolām Latvijā un to turpmāko attīstību.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303928469
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta