Edvards Smiltēns Norvēģijas vēstniecei: valsts drošība ir stabilas ekonomikas pamatā

(16.11.2022.)
VideoGalerija

“Valsts drošība ir stabilas ekonomikas pamatā. Šī brīža ģeopolitiskā situācija pieprasa ciešāku sabiedroto valstu sadarbību ekonomikā un aizsardzībā,” rosinot aktivizēt dialogu perspektīvos projektos, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 16.novembrī, tiekoties ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Īni Morengu (Ine Måreng). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Krievijas agresija Ukrainā ir veicinājusi izšķirīgu lēmumu pieņemšanu, tostarp minot Somijas un Zviedrijas lēmumu pievienoties NATO kā noslēdzošos puzles gabalus Baltijas un Skandināvijas drošībā. Arī vēstniece bija vienisprātis, uzsverot nepieciešamību turpināt darbu pie NATO robežu stiprināšanas.

Spriežot par atbalstu Ukrainai, E.Smiltēns uzsvēra Latvijas izpratni par katra ieguldījuma nozīmi cīņā par brīvību. Ī.Morenga pauda atzinību Latvijai arī par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tos uzņemot mūsu valstī.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece pārsprieda iespējas stiprināt sadarbību un apmainīties ar pieredzi inovāciju jomā, tostarp digitālajās tehnoloģijās. Tāpat puses diskutēja par ciešāku sadarbību jautājumos, kas saistīti ar sabiedrības noturības stiprināšanu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303722017
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima