Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latviju un Kipru vieno kopīgas vērtības

(19.10.2022.)

“Latvija un Kipra ir līdzīgi domājošas valstis ar kopīgām vērtībām un līdzīgu vēsturisko pieredzi,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, trešdien, 19.oktobrī, tiekoties ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Solonu Savu (Solon Savva). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Puses bija vienisprātis, atzīmējot, ka Latvija un Kipra ir valstis, kuras tic starptautiskajai kārtībai un tiesiskumam, un tas izmēra ziņā nelielām valstīm ir drošības garants. Pārrunājot valstu atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, pārspriesta tika arī situācija Ziemeļkiprā, Varošā.

Vēstnieks atzīmēja, ka, ņemot vērā Latvijas un Kipras ģeogrāfisko novietojumu, mūsu sadarbība bieži noris Eiropas Savienības ietvaros, taču būtiski to stiprināt arī divpusēji. Arī D.Beitnere-Le Galla atzīmēja nepieciešamību stiprināt valstu parlamentāro dialogu, tostarp deputātu sadarbības grupas ietvaros. “Parlamentārā sadarbība veido pamatu arī ciešākām saitēm izglītībā, tirdzniecībā un aizsardzībā,” pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere-Le Galla rosināja Kipru attīstīt dialogu ar Latviju aizsardzības industrijā, tostarp informācijas un komunikācijas tehnoloģijās, īpaši izceļot Latvijas sasniegumus 5G inovācijās. Tāpat puses pārrunāja tūrisma attīstīšanas iespējas, kā arī klimata pārmaiņu nestos izaicinājumus.

Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303010017
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā