Dagmāra Beitnere-Le Galla sarunā ar Pakistānas vēstnieku izceļ izglītības lomu sabiedrības stiprināšanā

(19.10.2022.)
VideoGalerija

Izglītība ir būtisks ieguldījums sabiedrības stiprināšanā. Latvijā novērojam salīdzinoši augstu studētgribētāju skaitu no Pakistānas, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, trešdien, 19.oktobrī, tiekoties ar Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Halidu Huseinu Memonu (Khalid Hussain Memon). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Izglītība ir ciešā saiknē ar zinātni. Augsti vērtējot Pakistānas zinātnieku sasniegumus, saskatām iespējas kontaktiem arī šajā jomā, piebilda D.Beitnere-Le Galla.

Savukārt vēstnieks akcentēja jautājumu par studentu vīzām. Tā kā Pakistānā nav Latvijas vēstniecības, studētgribētājiem ir salīdzinoši sarežģīti iegūt vīzu, sacīja vēstnieks. Pašreiz konsulāro pārstāvību Pakistānā veic Latvijas vēstniecība Uzbekistānā.

Puses pārrunāja iespējas attīstīt sadarbību ekonomikā, it sevišķi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektorā. Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, Latvijā šī nozare ir augsti attīstīta, tostarp plašas iespējas paver 5G sakaru tīkli. Jau novembra beigās Rīgā notiks 5G jautājumiem veltīts forums, kas ik gadu pulcē nozares līderus no Eiropas un arī ārpus tās.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks sprieda arī par nepieciešamību aktīvāk cīnīties pret klimata pārmaiņām. Kā sacīja vēstnieks, Pakistāna ir viena no desmit pasaules valstīm, kas visbiežāk piedzīvo dabas katastrofas, un to šovasar piemeklēja ārkārtīgi spēcīgas lietavas, appludinot trešdaļu valsts. Vēstnieks akcentēja, ka īpaši attīstītajām valstīm ir pienākums vairāk strādāt, lai novērstu klimata pārmaiņas, kas apdraud pasauli.

Vēstnieks rezidē Polijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303008652
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā