I.Mūrniece pateicas Spānijai par ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā

(20.09.2022.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 20.septembrī, tiekoties ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Susanu Margaritu Kamaru Angulo  (Susana Margarita Cámara Angulo), pateicās Spānijai par izpratni un ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā. Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Spānijas aktīvo dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, kā arī patrulēšanā virs Baltijas gaisa telpas. I.Mūrniece atzīmēja, ka Spānijai ir otrs lielākais kontingents mūsu valstī, kā arī izcēla ievērojamo sieviešu skaitu tajā. Vēstniece apliecināja Spānijas solidaritāti, uzsverot, ka Baltijas reģiona drošība ir arī Spānijas drošība.

Pārrunājot situāciju Ukrainā, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina atbalstīt Ukrainu, tostarp nodrošinot ieroču piegādi. Tāpat I.Mūrniece akcentēja, ka jāturpina sankciju politika pret Krieviju līdz tiks panākta Ukrainas uzvara. “Krievijai ir jāatbild par agresiju un pastrādātajām zvērībām,” sacīja I.Mūrniece.

Puses bija vienisprātis par valstu labo sadarbību starptautiskajās organizācijās, kas balstīta kopīgās vērtībās un principos. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka dialoga aktivizēšana parlamentārā līmenī ir bijusi vērtīga abām valstīm, atzīmējot Spānijas Kongresa prezidentes vizīti šī gada jūlijā un tai sekojošo Ārlietu un Aizsardzības komisiju vadītāju viesošanos Saeimā. I.Mūrniece un vēstniece bija vienisprātis par parlamentārās diplomātijas nozīmi starpvalstu attiecībās.

I.Mūrniece pateicās vēstniecei par personīgo ieguldījumu valstu divpusējā dialoga un sadarbības stiprināšanā, tostarp attīstot kultūras saites un pievēršot uzmanību Latvijas reģioniem.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302239817
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta