Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Islandes vēstnieku spriež par demokrātijas stiprināšanas iespējām

(18.08.2022.)
Galerija

“Krīzes apstākļos demokrātiskās Eiropas vienotība ir jo īpaši būtiska. Kopā mums ir jāmeklē ceļi, kā aizsargāt un stiprināt demokrātiju un mūsu kopīgās vērtības,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, ceturtdien, 18.augustā, tiekoties ar Islandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Haraldu Aspelundu (Harald Aspelund). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Mēs nekad neaizmirsīsim, ka Islande bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarības atgūšanu,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, atzīmējot valstu ilgstošās draudzīgās attiecības. Arī vēstnieks bija vienisprātis, uzsverot, ka nelielām valstīm ir būtiski vienai otru atbalstīt, jo īpaši šī brīža ģeopolitiskajā situācijā. Tāpat H.Aspelunds kā vienu no savas kadences prioritātēm atzīmēja ciešākas sadarbības veicināšanu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) formātā, stiprinot Baltijas valstis kā daļu no Skandināvijas.

Spriežot par aktuālajiem drošības jautājumiem, Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās par Islandes ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā NATO spēku sastāvā. Arī vēstnieks uzsvēra NATO kā savas valsts un reģiona drošības garantu.

Puses bija vienisprātis par iespēju attīstīt valstu ekonomisko dialogu. D.Beitnere-Le Galla rosināja Islandes uzņēmējus investēt Latvijā, īpaši akcentējot viedo tehnoloģiju jomu kā labu platformu sadarbībai.

H.Aspelunds rezidē Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720301383230
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem