I.Lībiņa-Egnere ar Vācijas Bundestāga viceprezidenti pārrunā informatīvās telpas stiprināšanas iespējas

(14.06.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 14.jūnijā, attālināti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga viceprezidenti Ivonni Magvasu (Yvonne Magwas) un pārrunāja informatīvās telpas stiprināšanas iespējas, izceļot jautājumu par neatkarīgu un spēcīgu mediju lomu demokrātiskā sabiedrībā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka pastāv stingra robeža starp viltus ziņām un patiesu mediju brīvību. Latvija rūpīgi strādā pie savas informatīvās telpas stiprināšanas un aizsardzības no Kremļa propagandas, tostarp pieņemot likuma grozījumus, kas liedz piekļūt Krievijas kanāliem.

Pusēm pārrunājot Krievijas ieviesto iekšējo cenzūru, tostarp vārda brīvības liegumu, I.Lībiņa-Egnere atzīmēja, ka Latvija sniedz atbalstu neatkarīgajiem medijiem, tostarp starptautisko mediju Krievijas redakcijām. Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, Rīga kļūst par jaunu centru neatkarīgajiem medijiem krievu valodā. Arī Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas “Deutsche Welle” redakcija, kas iepriekš bija bāzēta Maskavā, pēc izraidīšanas no Krievijas pārcēlusies uz Rīgu.

I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka drošība šobrīd ir svarīgākais jautājums Saeimas dienaskārtībā, un parlamentā valda vienbalsīga solidaritāte un atbalsts Ukrainai. Latvija nodrošina arī palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, kuri, bēgot no kara, raduši patvērumu mūsu valstī. Puses pārrunāja arī jautājumu par Ukrainas iespējām saņemt Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu un Latvijas atbalstu tam.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Vācijas Bundestāga viceprezidente pauda gandarījumu par ciešo parlamentāro sadarbību un aktīvo politisko dialogu, ko stiprina arī biežā augsta līmeņa vizīšu apmaiņa.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā