I.Mūrniece un Itālijas vēstnieks pārrunā atbalsta stiprināšanas iespējas Ukrainai

(23.05.2022.)
VideoGalerija

“Eiropas drošība šobrīd ir Ukrainas drošība. Mums ir jāsniedz Ukrainai viss nepieciešamais atbalsts, tostarp būtiska ir Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršana,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 23.maijā, tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Alesandro Monti (Alessandro Monti). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Itālijai par tās nozīmīgo ieguldījumu NATO kaujas grupā Latvijā, kā arī Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā. “Tas stiprina ne vien mūsu divpusējās attiecības, bet arī NATO austrumu flangu,” uzsvēra I.Mūrniece.

Nosodot Krievijas agresiju Ukrainā un pievēršoties propagandas ietekmei uz Krievijas sabiedrību, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja nepieciešamību turpināt sankciju politiku, kā arī atbalstu Krievijas neatkarīgajiem medijiem. Tāpat puses pārsprieda Ukrainai sniegto militāro un humāno palīdzību, kā arī kara bēgļu uzņemšanu.

Atzinīgi novērtējot Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības, Saeimas priekšsēdētāja izcēla parlamentārās sadarbības dimensiju. Arī vēstnieks bija vienisprātis par dialoga stiprināšanas iespējām, kā vienu no sadarbības jomām  izceļot kultūru.

Pusēm spriežot par ekonomisko sadarbību, I.Mūrniece rosināja Itāliju apsvērt iespēju investēt ilgtspējīgos projektos Latvijā, tostarp “Rail Baltica” infrastruktūrā, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektos.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720299170811
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

 

 


Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde