Latviju apmeklēs Ukrainas parlamenta vicespīkere Olena Kondratjuka

(05.05.2022.)

Vizītē Latvijā ieradīsies Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) priekšsēdētāja vietniece Olena Kondratjuka (Olena Kondratiuk). Pirmdien, 9.maijā, O.Kondratjuka parlamentā tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci. Pēc tikšanās paredzēts I.Mūrnieces un O.Kondratjukas kopīgs preses brīfings.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniece kopā ar Saeimas priekšsēdētāju, Prezidija locekļiem un sadarbības grupas ar Ukrainas parlamentu deputātiem noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. O.Kondratjuka kopā ar I.Mūrnieci viesosies Rīgas Ukraiņu vidusskolā, kā arī apmeklēs Latvijas Nacionālajā operā un baletā plānoto koncertu Ukrainas atbalstam, kur uzrunās klātesošos.

Vizītes ietvaros O.Kondratjuka tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedrēm Dagmāru Beitneri-Le Gallu un Inesi Lībiņu-Egneri, kā arī Saeimas sekretāra biedri Inesi Voiku. Tāpat O.Kondratjukai plānota tikšanās ar Saeimas deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu.

Viesojoties Latvijā, Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniecei plānota tikšanās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, veselības ministru Danielu Pavļutu, izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, kā arī Rīgas mēru Mārtiņu Staķi. O.Kondratjuka apmeklēs arī Rīgas atbalsta centru Ukrainas iedzīvotājiem.

 

Saeimas organizētās mediju iespējas

Pirmdien, 9.maijā

09.30 Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa
TV, foto iespēja. Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa.

10.00 – 11.00 Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci
Viesu zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

11.00 – 11.20  Saeimas priekšsēdētājas un Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieces preses brīfings
Baltā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja.

11.30 - 12.00   Tikšanās ar Saeimas deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu
Budžeta, finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zāle, Jēkaba iela 6/8. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

 

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 6.maija pulksten 15.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu.

Par iespēju apmeklēt tikšanos ar citām amatpersonām lūdzam laikus sazināties ar atbildīgajām institūcijām.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī