Inese Voika un Bangladešas vēstniece pārrunā parlamentārā dialoga stiprināšanas iespējas

(06.04.2022.)
VideoGalerija

“Latvijai un Bangladešai ir lieliska sadarbība starptautiskajās organizācijās. Jāstiprina arī valstu parlamentārais dialogs,” aicināja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, trešdien, 6.aprīlī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Sultanu Lailu Hosainu (Sultana Laila Hossain).

Puses pārrunāja Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā. Saeimas sekretāra biedre uzsvēra, ka Latvijai kā nelielai valstij starptautisko organizāciju nozīme drošības uzturēšanā pasaulē ir ļoti būtiska un mums ir jāstrādā pie tā, lai starptautiskās organizācijas šo uzdevumu pienācīgi īstenotu, atzīmējot, ka šo jautājumu īpaši izgaismo Krievijas karadarbība Ukrainā.

I.Voika un S.L.Hosaina stingri nosodīja Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā un pauda cerību par drīzām kara beigām. “Starptautiskajai sabiedrībai ir jāieņem vienota nostāja. Mēs nedrīkstam klusēt. Vienlaikus būtiski apzināties, ka Krievija cīnās arī informatīvajā frontē, izplatot savu propagandu,” sacīja Saeimas sekretāra biedre.

I.Voika un vēstniece pārrunāja sadarbības iespējas izglītībā, tranzītā, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijās, tostarp izceļot digitālās pārvaldības rīkus. Vēstniece uzsvēra cilvēku savstarpējo kontaktu stiprināšanas nepieciešamību, īpaši atzīmējot kultūras programmas kā vienu no būtiskākajiem pasākumiem šī mērķa īstenošanā.

S.L.Hosaina rezidē Polijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720297897756
Video: Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde