Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Marokas vēstnieku pārrunā dialoga stiprināšanas iespējas politikā, ekonomikā un izglītībā

(29.03.2022.)

“Raugoties no Eiropas perspektīvas, mums ir daudz senu un kopīgu sakņu. To iespējams izmantot Latvijas un Marokas dialoga stiprināšanai īpaši politikā, ekonomikā un izglītībā,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 29.martā, iepazīšanās vizītē attālināti tiekoties ar Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Karimu Medreku (Karim Medrek).

D.Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka mūsu uzņēmēji ir ieinteresēti padziļināt sadarbību ar Maroku, tostarp informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Tāpat puses bija vienisprātis par iespēju stiprināt Latvijas un Marokas dialogu izglītībā, kā arī pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, tostarp Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā. “Mūsu reģionam drošība ir prioritāte. Mēs dzīvojam nedrošos laikos, un šajos apstākļos stingri atbalstām Ukrainu,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere-Le Galla un vēstnieks pārrunāja cīņu ar klimata pārmaiņām, kā arī Marokas iesaisti migrācijas problēmu risināšanā.

K.Medreks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem