Ināra Mūrniece Itālijas Deputātu palātas prezidentam: Ukrainai ir jājūt nerimstošs Eiropas atbalsts

(01.03.2022.)
Galerija

Ukrainas iedzīvotāju patriotisms un drosme ir neizmērojama, un šajā grūtajā brīdī mums Ukrainai ir jānodrošina nerimstošs atbalsts, otrdien, 1.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece attālinātā sarunā ar Itālijas Republikas Deputātu palātas prezidentu Roberto Fiko (Roberto Fico) neilgi pirms Itālijas parlamenta abu palātu balsojuma par rezolūciju Ukrainas atbalstam.

I.Mūrniece informēja par Saeimā vienbalsīgi pieņemto paziņojumu Ukrainas atbalstam un likumu grozījumiem, kas ļauj Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi dienēt Ukrainā. 

“Mēs piedzīvojam ārkārtīgi satraucošus laikus, taču mēs pārvarēsim visas grūtības. Mūs vieno kopīgas vērtības,” sacīja I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Ukraina ir jāatbalsta, piešķirot tai perspektīvu iestāties Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētāja un Itālijas Deputātu palātas prezidents nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā, kā arī atbalstīja visaptverošu sankciju piemērošanu un agresora izolēšanu. Kā akcentēja I.Mūrniece, Krievijai ir jāpiedzīvo savas neiedomājamās brutalitātes sekas. Ja situācija vēl vairāk eskalējas, mums ir jābūt gataviem piemērot jaunas sankcijas. Bargas sankcijas jāvērš arī pret Baltkrieviju, kura atbalsta Krievijas uzbrukumu Ukrainai, uzsvēra I.Mūrniece.

Abu parlamentu vadītāji pārrunāja Latvijas un Itālijas īstenotos atbalsta pasākumus Ukrainai, tai skaitā militāra atbalsta nepieciešamību. R.Fiko uzsvēra, ka ir jānovērš globāla kara izcelšanās.

I.Mūrniece pateicās Itālijai par iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Itālija piedalās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā un alianses patrulēšanas misijās gaisa telpā virs Baltijas.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja Itālijas Deputātu palātas priekšsēdētāju apmeklēt Latviju. Kā akcentēja R.Fiko, viesošanās Latvijā būtu iespēja izrādīt solidaritāti NATO austrumu flanga valstij.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī