Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāja Sahiba Gafarova

(28.01.2022.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 1. līdz 3.februārim uzturēsies Azerbaidžānas Republikas parlamenta (Milli Medžlisa) priekšsēdētāja Sahiba Gafarova (Sahiba Gafarova).

Trešdien, 2.februārī, S.Gafarova Saeimas namā tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, bet pēc tam Azerbaidžānas Republikas parlamenta priekšsēdētāja un I.Mūrniece noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Tāpat vizītes laikā Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Dagmāru Beitneri-Le Gallu.

Viesojoties Latvijā, S.Gafarova tiksies arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, kā arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu.

Plānots, ka S.Gafarova apmeklēs arī Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

 

Saeimas organizētās mediju iespējas

Trešdien, 2.februārī

10.00 – 10.50   Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci 
TV, foto iespēja tikšanās sākumā. Dalība iespējama tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem.

11.05 – 11.20   Ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa
TV, foto iespēja. Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 1.februāra pulksten 10.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu.

Lai nodrošinātu pēc iespējas raitāku iekļūšanu parlamentā, piedāvājam iespēju Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pārbaudei iesūtīt savlaicīgi, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv.

Par iespēju apmeklēt tikšanos ar citām amatpersonām lūdzam laikus sazināties ar atbildīgajām institūcijām.

Kontaktpersona Valsts prezidenta kancelejā - Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, tālr. 67092123, e-pasts justine.deicmane@president.lv.

Pieteikuma forma, lai atspoguļotu tikšanos ar Ministru prezidentu: https://www.mk.gov.lv/lv/ministru-prezidents-krisjanis-karins-tiksies-ar-azerbaidzanas-parlamenta-priekssedetaju-sahibu-gafarovu.
Kontaktpersona - Ministru kabineta preses sekretārs Reinis Grāvītis, tālr. 27011868, e-pasts Reinis.Gravitis@mk.gov.lv

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī