Inese Voika Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vēstniekam uzsver ANO nozīmību

(03.12.2021.)
Galerija

Šogad aprit 30 gadi, kopš Latvija kļuva par Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalsti. Latvija aktīvi iestājas par starptautisko tiesību normu ievērošanu, un arī nelielām valstīm var būt ļoti spēcīga balss starptautiskā līmenī, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, piektdien, 3.decembrī, parlamentā iepazīšanās vizītē tiekoties ar Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas (Ziemeļkorejas) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ri Vonguku (Ri Won Guk).

ANO bija pirmā starptautiskā organizācija, kurā Latvija iestājās īsi pēc neatkarības atgūšanas 1991.gadā. Tajā pašā gadā ANO pievienojās arī Ziemeļkoreja. Latvija šo gadu laikā ir uzkrājusi būtisku pieredzi, tostarp arī starptautiskās miera uzturēšanas misijās, sacīja I.Voika, informējot, ka Latvija kandidēs ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā.

Mēs rūpīgi sekojam situācijai Korejas pussalā, sacīja Saeimas sekretāra biedre, uzsverot, ka Latvija iestājas par mieru un drošību reģionā, un tā nodrošināšanā ir svarīgs dialogs. Savukārt vēstnieks pauda gatavību skaidrot plašāk Ziemeļkorejas redzējumu par situāciju reģionā.

Šogad aprit arī 30 gadi, kopš Ziemeļkoreja atzina Latvijas valsti de iure, un vēstnieks pauda interesi uzlabot sadarbību parlamentu līmenī. Latvija atbalsta dialogu kā plašāku Eiropas Savienības un Ziemeļkorejas sadarbības sastāvdaļu, ja Ziemeļkoreja izpildīs savas starptautiskās saistības cilvēktiesību un kodolpolitikas jomā.

Vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720253285185
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī