Dagmāra Beitnere-Le Galla sarunā ar Argentīnas vēstnieku aicina stiprināt parlamentāro sadarbību

(16.11.2021.)
VideoGalerija

Latvijai un Argentīnai ir jāizmanto iespēja aktivizēt parlamentāro dialogu, kas pavērtu ceļu ciešākai sadarbībai arī citās jomās, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, otrdien, 16.novembrī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Serhio Alberto Bauru (Sergio Alberto Baur).

Gan Saeimas priekšsēdētājas biedre, gan vēstnieks uzsvēra, ka būtisku ieguldījumu sniegtu deputātu grupu izveide sadarbības veicināšanai abu valstu parlamentos. Tas pavērtu iespējas aktīvāk diskutēt par Latvijai un Argentīnai būtiskiem jautājumiem, piemēram, klimata pārmaiņām.

Lai arī atrodamies abpus Atlantijas okeānam, mēs esam līdzīgi domājoši partneri ar līdzīgu vēsturi un mērķiem, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Savukārt vēstnieks minēja, ka Argentīnā jau kopš 19.gadsimta ir aktīva latviešu kopiena, un  akcentēja, ka Argentīna 1922.gada 28.martā kļuva par pirmo valsti ārpus Eiropas, kas atzina Latvijas Republiku de iure. Vēstnieks pauda cerību šī notikuma simtgadi nākamgad atzīmēt ar Argentīnas kultūras programmu Rīgā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja attīstīt sadarbību ekonomikā, zinātnē un it īpaši kultūrā, uzsverot, ka tieši tā var vislabāk iepazīt otras valsts paražas un būtību. Kā spilgtu piemēru D.Beitnere-Le Galla izcēla Argentīnas izcilo literatūru un mūziku. Arī vēstnieks pauda interesei iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar Argentīnas literatūru un informēja, ka Argentīnā ir speciāla programma ārvalstu izdevēju atbalstam.

S.A.Bauru rezidē Somijas galvaspilsētā Somijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720158196397
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem