Inese Voika Laosas vēstniekam: esam ieinteresēti parlamentārās sadarbības stiprināšanā

(14.09.2021.)
Galerija

Latvija ir ieinteresēta stiprināt parlamentāro sadarbību ar Laosu, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika, otrdien, 14.septembrī, attālināti tiekoties ar jauno Laosas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Bunliepu Hunvonsonu (Bounliep Houngvongsone).

I.Voika akcentēja jau esošos sadarbības piemērus, tostarp starp Latvijas Valsts kontroli un revīzijas iestādi Laosā, un atzīmēja, ka Latvija labprāt turpinās dalīties ar Laosu pieredzē jautājumos par labas pārvaldības un valsts iestāžu kapacitātes stiprināšanu.

Pusēm pārrunājot valstu ekonomisko attiecību paplašināšanas iespējas, Saeimas sekretāra biedre īpaši uzsvēra informācijas komunikāciju tehnoloģijas, transporta un loģistikas jomu.

Saeimas sekretāra biedre un vēstnieks pārsprieda valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, tostarp Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās 2025.gadā un Laosas kandidatūru ANO Ekonomikas un sociālo lietu padomē 2022.gadā.

Spriežot par izaicinājumiem saistībā ar Covid-19 pandēmijas ierobežošanu, puses bija vienisprātis, kā vienu no galvenajām prioritātēm izceļot sabiedrības vakcināciju.

Vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719840990678
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā