Dagmāra Beitnere-Le Galla Mongolijas vēstniekam: ciešāki parlamentārie kontakti pavērtu ceļu aktīvākai sadarbībai arī ekonomikā un izglītībā

(31.05.2021.)
Galerija

Latvijai un Mongolijai ir jāizmanto iespējas paplašināt divpusējo sadarbību, tostarp parlamentārā līmenī. Turklāt ciešāki parlamentārie kontakti pavērtu ceļu aktīvākai sadarbībai arī ekonomikā un izglītībā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 31.maijā, attālināti tiekoties ar jauno Mongolijas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Barhasu Dordžu (Barkhas Dorj).

D.Beitnere-Le Galla akcentēja transporta infrastruktūru un Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj ērti sasniegt tirgus Eiropas ziemeļos. Vēstnieks bija vienisprātis par transporta jomas nozīmību Latvijas un Mongolijas sadarbībā, paužot atbalstu iecerei noslēgt Latvijas un Mongolijas starpvaldību gaisa satiksmes nolīgumu.

Puses pārrunāja arī ciešākas sadarbības iespējas izglītībā, un vēstnieks pauda gandarījumu, ka Latvijas augstskolās studē arī jaunieši no Mongolijas. Kā uzsvēra B.Dordžs, šie jaunieši nākotnē būs kā vēstneši Latvijas un Mongolijas ciešajai sadarbībai.

D.Beitnere-Le Galla uzsvēra kultūru kā būtisku jomu aktīvākiem kontaktiem, izceļot arī Mongolijas bagātīgo vēstures mantojumu. Vēstnieks pauda apņēmību šajā laikā, kad Latvija un Mongolija atzīmē diplomātisko attiecību nodibināšanas trīsdesmitgadi, aktivizēt sadarbību kultūrā. Tāpat vēstnieks akcentēja, ka gan Latviju, gan Mongoliju vieno demokrātiskas vērtības.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja arī aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību abās valstīs. Kā sacīja D.Beitnere-Le Galla, Latvija atzinīgi vērtē Mongolijas paveikto cīņā pret Covid-19, tostarp raito vakcinācijas procesa organizēšanu.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719312936641
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā