Dagmāra Beitnere-Le Galla Islandes vēstniekam: paldies par drosmi pirmajiem atzīt Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu

(25.01.2021.)
Galerija

Esam un vienmēr būsim pateicīgi Islandei par drosmi pirmajai atzīt Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu. Drosme ir tas, kas mums vienam no otra jāmācās, pirmdien, 25.janvārī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar Islandes Republikas jauno ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Eidunnu Atlasonu (Auđunn Atlason).

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks bija vienisprātis, ka vēsturiskās saites sekmē ciešākas divpusējās attiecības, un pauda vēlmi vēl vairāk aktivizēt arī starpparlamentāros kontaktus. Puses pārrunāja arī reģionālās sadarbības nozīmību.

D.Beitnere-Le Galla atzinīgus vārdus veltīja Islandes dalībai Latvijā bāzētajā NATO kaujas grupā, kas ir ieguldījums drošības stiprināšanai visā reģionā.

Īpaši svarīgi, it sevišķi Covid-19 pandēmijas laikā, ir stiprināt cīņu pret dezinformāciju un viltus ziņām, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Puses pārsprieda arī cīņu pret korupciju, uzsverot atvērtības un caurskatāmības nozīmību.

D.Beitnere-Le Galla un E.Atlasons diskutēja arī par klimata pārmaiņu nestajiem izaicinājumiem un izcēla priekšrocības, ko var sniegt viedās pilsētas. Reikjavīka izstrādā viedo pilsētu projektus un meklē iespējas nodrošināt videi draudzīgāku transporta sektoru, informēja vēstnieks, atzinīgus vārdus veltot arī atjaunojamo energoresursu izmantošanai Latvijā.

E.Atlasons Islandes Ārlietu ministrijai pievienojās 1999.gadā. Vēstnieks rezidē Somijā un savu valsti pārstāv arī Igaunijā, Lietuvā un Ukrainā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718034320807
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde