Dagmāra Beitnere-Le Galla pateicas Indonēzijas vēstniekam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā

(29.06.2020.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 29.jūnijā, attālināti tikās ar Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Radenu Bagas Hapsoro (Raden Bagas Hapsoro), kurš beidz savu četrus gadus ilgo kadenci Latvijā. Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās vēstniekam par rūpīgo darbu, stiprinot Latvijas un Indonēzijas attiecības un sadarbību.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par abu valstu aktīvo politisko dialogu un pateicās par vēstnieka personīgo iesaisti vizīšu organizēšanā. Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, 13.Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Indonēzijas parlamentu, kura pērnā gada nogalē Saeimā uzņēma Ziemeļu Sulavesi provinces parlamenta priekšsēdētāja Andreja Angou (Andrei Angouw) vadīto delegāciju.

Pārrunājot abu valstu turpmākos sadarbības virzienus, vēstnieks sarunā īpaši izcēla informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kultūras un farmācijas jomas. Tāpat vēstnieks izteica gandarījumu par Latvijas tūristu augošo interesi par Indonēziju.

Lai stiprinātu Eiropas Savienības un Latvijas ekonomiskās attiecības ar Indonēziju un Dienvidaustrumu Āzijas reģiona valstīm, Latvija atbalsta sarunas par ES un Indonēzijas brīvās tirdzniecības līgumu, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Runājot par aktuālo situāciju pasaulē saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka Latvija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kurā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, ir izstrādāta mobilā lietojumprogramma “Apturi COVID”, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Indonēzijas vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā, un amatpersonas tikās, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157714905376258
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde