Inese Lībiņa-Egnere ar Libānas vēstnieci pārrunā parlamentārās diplomātijas pozitīvo lomu dialoga stiprināšanā

(10.03.2020.)
VideoGalerija

Latviju un Libānu vieno labas divpusējās attiecības, ko iespējams paplašināt. Nozīmīgu ieguldījumu attiecību stiprināšanā sniedz parlamentārā diplomātija, kas mūsdienās ieņem arvien būtiskāku lomu, otrdien, 10.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Libānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Reinu Čarbelu (Reina Charbel). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Libānas parlamentu, akcentēja I.Lībiņa-Egnere, paužot gandarījumu, ka deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Latviju izveidota arī Libānas parlamentā. Puses atzinīgi vērtēja arī Latvijas goda ģenerālkonsulāta Libānā un Libānas goda konsulāta Latvijā darbu.

I.Lībiņa-Egnere un vēstniece pārrunāja arī ciešākas sadarbības iespējas izglītībā. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja kvalitatīvās izglītības iespējas Latvijā, it sevišķi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī medicīnas jomā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstniece sprieda arī par Libānas sadarbību ar Eiropas Savienību, tostarp pārrunājot Libānas vērienīgo ieguldījumu Sīrijas bēgļu krīzes risināšanā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157713434681882
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā