Ināra Mūrniece: esam atvērti aktīvākai sadarbībai ar Kirgizstānas parlamentu

(15.10.2019.)
VideoGalerija

Latvija ir gatava dalīties savā demokrātisko pārmaiņu un parlamentārā darba pieredzē un atbalstīt Kirgizstānu turpmāko reformu ceļā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 15.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Kirgizstānas parlamenta priekšsēdētāju Dastanbeku Džumabekovu (Dastanbek Dzhumabekov), kurš šajās dienās uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

Saeimā ir interese veidot aktīvāku sadarbību ar Kirgizstānu, to apliecina arī parlamentā nodibinātā deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Kirgizstānas parlamentu. Kā akcentēja Saeimas priekšsēdētāja, jau šobrīd tiek veiksmīgi īstenoti vairāki sadarbības projekti ar Kirgizstānu, tostarp pašvaldību, civildienesta attīstības, iekšlietu un tieslietu, izglītības un robežu pārvaldības jomā. Tāpat I.Mūrniece pauda gatavību atbalstīt Kirgizstānu, lai sekmētu sieviešu līdzdalību demokrātiskajos procesos un publiskajā pārvaldē.

Puses pārrunāja arī ekonomisko sakaru paplašināšanas iespējas, kā perspektīvu jomu izceļot “zaļās” tehnoloģijas. Latvijas uzņēmēji un pētnieki būtu ieinteresēti attīstīt ciešāku sadarbību atkritumu pārvaldības, ūdens attīrīšanas, kā arī ilgtspējīgu un videi draudzīgu risinājumu radīšanā. Sadarbības iespējas ir arī transporta nozarē, veicinot Eiropas un Āzijas valstu savienojamību, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka uzņēmējiem svarīga sakārtota uzņēmējdarbības vide un likuma vara.

I.Mūrniece un D.Džumabekovs pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas reģiona sadarbības iespējas, paužot gandarījumu par šovasar pieņemto jauno ES stratēģiju Centrālāzijas reģionam. Saeima priekšsēdētāja apsveica Kirgizstānu ar sarunu noslēgšanu par ES–Kirgizstānas Padziļinātās partnerības un sadarbības līgumu, kas dos pozitīvu stimulu turpmākai sadarbībai.

Ar Kirgizstānas parlamenta spīkeru šodien parlamentā tikās arī Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva, kā arī Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs un deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Kirgizstānas parlamentu pārstāvis Jānis Vucāns.

Kirgizstānas parlamenta priekšsēdētājs un viņa vadītā delegācija oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies līdz 16.oktobrim.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711345543901
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā