Ināra Mūrniece aicina jauno Uzbekistānas vēstnieku stiprināt ekonomisko sadarbību

(04.09.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 4.septembrī, parlamentā tiekoties ar jauno Uzbekistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Badriddinu Abidovu (Badriddin Abidov), pauda gandarījumu par valstu sadarbību, īpaši izceļot ekonomikas jomu.

I.Mūrniece un Uzbekistānas vēstnieks bija vienisprātis, ka veiksmīgo sadarbību apliecina arī aktīvā vizīšu apmaiņa. Saeimas priekšsēdētāja atsaucās gan uz Uzbekistānas Senāta vizīti Latvijā, gan savu vizīti Uzbekistānā, kur pārliecinājusies par valstī notiekošajām pozitīvajām pārmaiņām un uzsākto reformu procesu. Tāpat I.Mūrniece pauda gandarījumu par Uzbekistānas aktīvo lomu Centrālāzijas reģiona stabilitātes nodrošināšanā.

Pārrunājot divpusējo sadarbību, vēstnieks akcentēja Uzbekistānas interesi veicināt aktīvākus sakarus ekonomikā un sekmēt kontaktus ar uzņēmējiem Latvijā. I.Mūrniece un vēstnieks bija vienisprātis, ka transporta nozare ir abām valstīm sevišķi nozīmīga, atzinīgi vērtējot arī tiešos avioreisus starp Rīgu un Taškentu.

Par perspektīvu sadarbības jomu vēstnieks atzina izglītību, izceļot Latvijas augstskolu piedāvāto studiju kvalitāti. Latvijā studē vairāk nekā tūkstoš jauniešu no Uzbekistānas. Sadarbības paplašināšanai būtiski arī pilnveidot līgumtiesisko bāzi izglītības jomā, un Uzbekistāna ir ieinteresēta atvērt arī Latvijas augstskolu filiāles, akcentēja B.Abidovs.

Vēstnieks atzīmēja, ka augstu vērtē Latvijas atbalstu ciešākai Uzbekistānas un Eiropas Savienības (ES) sadarbībai. Savukārt I.Mūrniece pauda cerību, ka drīz sāksies sarunas par ES-Uzbekistānas Padziļināto partnerības un sadarbības līgumu.

 

  

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157670890237147
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/autortiesibas 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt