Inese Lībiņa-Egnere pateicas Vācijai par atbalstu medijpratības veicināšanā

(08.07.2018.)
Galerija

Latvija ir ieinteresēta turpināt veiksmīgo sadarbību ar Vāciju neatkarīgu mediju stiprināšanas jomā, kā arī pateicas par atbalstu žurnālistikas kvalitātes, medijpratības un kritiskās domāšanas stiprināšanā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere svētdien, 8.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputāti Elizabeti Močmani (Elisabeth Motschmann).

I.Lībiņa-Egnere sarunā uzsvēra, ka Vācija ir Latvijas tuvs draugs un stratēģiskais partneris. Tā ir otrs lielākais Latvijas tirdzniecības partneris, kā arī nozīmīgs investors Latvijas ekonomikā. Tāpat abas valstis vieno aktīvs politiskais dialogs un konstruktīva praktiskā sadarbība gan divpusēji, gan daudzpusējos formātos, tostarp Eiropas Savienībā (ES) un NATO. 

Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka Latvija augstu vērtē aktīvo sadarbību parlamentu, ministru un federālo zemju amatpersonu līmenī, un ir ieinteresēta to turpināt, attīstot sadarbību arī deputātu grupu un komisiju līmenī. 

Pārrunājot sadarbību stratēģiskās komunikācijas jomā un informatīvās telpas stiprināšanu, Saeimas priekšsēdētājas biedre atzina, ka labākā atbilde no Krievijas nākošajām dezinformācijas kampaņām ir sabiedrības izpratnes stiprināšana par šo izaicinājumu. Latvija atbalsta kopīgu, stratēģisku un izlēmīgu ES un NATO atbildi uz dezinformācijas radīto apdraudējumu. 

Amatpersonas pauda gandarījumu, ka Vācijas telekanāls Deutsche Welle sniedz praktisku atbalstu dažādiem Baltijas Mediju izcilības centra projektiem mediju pratības, kritiskās domāšanas veicināšanas un reģionālās žurnālistikas jomā.

E.Močmane ir Baltijas – Vācijas sadarbības grupas locekle Vācijas Bundestāgā un labi pārzina Latvijas situāciju. Deputāte ir arī CDU/CSU Bundestāga frakcijas ziņotāja par kultūras un mediju jautājumiem. 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698829986425 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saemas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde