Gundars Daudze ar Zambijas vēstnieci pārrunā iespējas attīstīt tirdzniecības kontaktus

(19.06.2018.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 19.jūnijā, parlamentā tiekoties ar jauno Zambijas Republikas vēstnieci Latvijā Rozu Mulembu Salukatulu (Rose Mulemba Salukatula), pārrunāja iespējas veicināt sadarbību ekonomikā un attīstīt tirdzniecības kontaktus.

Kā akcentēja G.Daudze, Latvijas un Zambijas sadarbība ekonomikā šobrīd ir mazaktīva, taču esam ieinteresēti veicināt ciešākus kontaktus. Uzņēmējiem no Latvijas Āfrika kļūst par arvien pievilcīgāku eksporta tirgu, turklāt valstis saista labas un konstruktīvas divpusējās attiecības, kas var kalpot par labu augsni sadarbības paplašināšanai.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs aicināja uzņēmēju delegāciju no Zambijas apmeklēt Latviju, lai tuvāk iepazītos ar uzņēmējdarbības vidi mūsu valstī un veidotu kontaktus ar Latvijas uzņēmējiem.

G.Daudze sarunā izcēla arī priekšrocības, ko sniedz Latvijas izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums. Latvijā ir attīstīta transporta infrastruktūra, tostarp trīs lielas ostas ar pieredzi transportā un loģistikā.

Potenciāls attīstīt sadarbību ir arī izglītībā, sacīja Saeimas priekšsēdētājs biedrs, uzsverot, ka Latvijā iespējams iegūt starptautiski atzītu un kvalitatīvu izglītību. Kā īpaši perspektīvas G.Daudze izcēla studijas medicīnā, tehniskajās zinātnēs, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijās.

Puses pārrunāja arī parlamentāro kontaktu stiprināšanas iespējas. Vēstniece apliecināja Zambijas interesi iepazīties tuvāk ar Latvijas pieredzi valsts pārvaldībā, kā arī jautājumā par sieviešu politiskās līdzdalības veicināšanu.

R.M.Salukatula rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Iepriekš ieņēmusi dažādus amatus Zambijas Aizsardzības ministrijā, kā arī Iekšlietu un Izglītības ministrijās.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668245456667
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde