Inese Lībiņa-Egnere ar jauno Kambodžas vēstnieku pārrunā sadarbības veicināšanu izglītībā

(22.05.2018.)
VideoGalerija

Latviju un Kambodžu vieno labas attiecības un potenciāls attīstīt sadarbību virknē jomu, tostarp izglītībā. Latvijas augstskolas piedāvā apgūt studiju programmas arī angļu valodā, piemēram, medicīnas un tiesību jomā, un ir gatavas uzņemt arī studentus no Kambodžas, otrdien, 22.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar jauno Kambodžas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vīestu Keru (Vicseth Ker).

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks akcentēja abu valstu iespējas stiprināt divpusējo sadarbību arī tirdzniecības un tūrisma jomā. I.Lībiņa-Egnere sacīja, ka šogad, kad svinam valsts simtgadi, Latvija piedāvā īpaši daudz kultūras pasākumu, un aicināja arī pašu vēstnieku izmantot iespēju tos apmeklēt.

Uzsverot parlamentārās diplomātijas nozīmi, I.Lībiņa-Egnere uzaicināja V.Keru apmeklēt ārlietu debates, kas tradicionāli tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai – 26.janvārim - tuvākajā Saeimas sēdē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre apliecināja Latvijas interesi arī turpmāk aktīvi izmantot tādus reģionālos tikšanās formātus kā ASEM un ASEAN. Savukārt vēstnieks pauda gandarījumu par Eiropas Savienības nozīmīgo atbalstu Kambodžai, sekmējot demokrātiju, cilvēktiesības un likuma varu valstī.

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere un V.Kers pārrunāja arī aktualitātes abu valstu iekšpolitikā.

V.Kers ir karjeras diplomāts, kurš darbu Kambodžas Ārlietu ministrijā sāka 1993.gadā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Krievijas galvaspilsētā Maskavā.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157696496672314
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā