Ināra Mūrniece pateicas Albānijai par dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā

(21.02.2018.)
VideoGalerija

NATO paplašinātā klātbūtne Latvijā ir apliecinājums alianses solidaritātei, un esam pateicīgi Albānijai par dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā. To trešdien, 21.februārī, parlamentā tiekoties ar Albānijas Eiropas un ārlietu ministru Ditmiru Bušati (Ditmir Bushati), uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par NATO spēku klātbūtni reģionā, uzsverot, ka aliansei ir jāturpina stiprināt kaujas spējas Baltijā, īpaši gaisa un jūras telpā.

I.Mūrniece uzsvēra, ka NATO atvērto durvju politika ir svarīga visas Eiropas stabilitātei un drošībai, ko apliecinājusi arī Melnkalnes pievienošanās aliansei. “Ļoti svarīgs ir politiskais un praktiskais atbalsts Rietumbalkānu valstīm, Ukrainai un Gruzijai,” akcentēja I.Mūrniece.

Atzinīgi vērtējot Albānijas valdības reformu procesu, I.Mūrniece pauda atbalstu valsts virzībai uz ciešāku integrāciju Eiropas Savienībā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja ar Albānijas Eiropas un ārlietu ministru pārrunāja iespējas veicināt kontaktus parlamentārā līmenī, akcentējot, ka valstis vieno atvērts un konstruktīvs dialogs.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692915928804
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt