Inese Lībiņa-Egnere pateicas Islandes vēstniecei par ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā

(09.11.2017.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, ceturtdien, 9.novembrī, tiekoties ar Islandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Kristīni Adalbjergu Arnadoutiru (Kristín Aðalbjörg Árnadóttir), pateicās vēstniecei par viņas personīgo ieguldījumu abu valstu sadarbības stiprināšanā. Vēstnieces aktīvais darbs sekmējis Latvijas un Islandes politiskās, ekonomiskās un kultūras saites.

Akcentējot nākamnedēļ gaidāmo Latvijas 99.dzimšanas dienu, Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Islandei, ka tā bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu 1991.gadā.

Latviju un Islandi vieno aktīvs politiskais dialogs divpusējā un arī daudzpusējā līmenī, sacīja I.Lībiņa-Egnere, īpaši izceļot Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formātu jeb NB8, kas ļauj kopīgiem spēkiem risināt aktuālus jautājumus un kopīgās reģiona intereses aizstāvēt starptautiski. Saeimas priekšsēdētājas biedre kā veiksmīgu NB8 sadarbības piemēru minēja šo valstu parlamentu augstāko amatpersonu kopīgās vizītes, tostarp Ukrainā pagājušā gada februārī, lai klātienē apliecinātu Baltijas un Ziemeļvalstu nemainīgo atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par Latvijas un Islandes ekonomiskās sadarbības dinamiku, īpaši pakalpojumu jomā, vienlaikus uzsverot, ka tai ir potenciāls augt. Aviokompānijas “Primera Air” darbs mūsu valstī ir piemērs veiksmīgām Islandes investīcijām Latvijā un ir ļāvis strauji kāpināt pakalpojumu eksportu uz Islandi, teica I.Lībiņa-Egnere.

Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka Latvija aktīvi gatavojas valsts simtgades svinībām 2018.gadā, un izteica cerību, ka Islandes prezidentam būs iespēja pieņemt ielūgumu nākamgad vizītē apmeklēt Latviju.

Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes Islandes iekšpolitikā pēc šī gada oktobra beigās notikušajām parlamenta vēlēšanām.

Islandes vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē. Darbam Latvijā viņa akreditēta 2014.gadā un vienlaikus pārstāv savu valsti arī Igaunijā, Lietuvā, Somijā un Ukrainā. Vēstniece pastāvīgi rezidē Helsinkos, Somijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157688222842181
Video: https://www.youtube.com/watch?v=WQ80dZ0PcBo
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt