Gundars Daudze: Latvijai un Beļģijai jāizmanto iespēja padziļināt līdzšinējo veiksmīgo ekonomisko sadarbību

(10.10.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Beļģiju vieno veiksmīgs politiskais dialogs un stabila ekonomiskā sadarbība, turklāt tās potenciāls ne tuvu nav izsmelts. Abām valstīm jāizmanto iespēja padziļināt sadarbību, īpaši transporta un loģistikas jomā. Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra, otrdien, 10.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hugo Brauversu (Hugo Brauwers). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas parlamenta interesi stiprināt abu valstu likumdevēju sadarbību. G.Daudze un H.Brauverss bija vienisprātis, ka labs solis šajā virzienā būs iecerētā Saeimas Aizsardzības komisijas vizīte Beļģijā, kā arī Beļģijas parlamentāriešu vizīte Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka Latviju un Beļģiju vieno arī laba daudzpusējā sadarbība, tostarp kopīgas vērtības un intereses Eiropas Savienībā un NATO. G.Daudze pateicās par Beļģijas dalību kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos Baltijas reģionā, tostarp gaisa telpas patrulēšanā. Beļģija bija pirmā valsts, kas NATO misijas ietvaros rotācijas kārtībā uzsāka Baltijas gaisa telpas patrulēšanu 2004.gadā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs pateicās Beļģijai, ka tā bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarību un nekad nav atzinusi mūsu valsts okupāciju.

Sarunā G.Daudze informēja H.Braversu par tradicionālajām Saeimas ārpolitikas debatēm, kas ik gadu notiek janvāra beigās un uz kurām aicināts arī ārvalstu diplomātiskais korpuss.

H.Braverss ir karjeras diplomāts, kurš darbu Beļģijas Ārlietu ministrijā sāka 1991.gadā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157687816553283
Video: https://www.youtube.com/watch?v=c6QlYZhQGUI
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā