Ināra Mūrniece: Latvijai un Luksemburgai cieši jāsadarbojas ES stiprināšanā

(13.06.2017.)
VideoGalerija

Latvijai un Luksemburgai ir līdzīgs redzējums par daudziem ES sadarbības jautājumiem, un mums arī turpmāk jāapvieno spēki ES stiprināšanā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 13.jūnijā, tiekoties ar Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas prezidentu Marsu di Bartolomeo (Mars Di Bartolomeo), kurš Latviju apmeklē oficiālā vizītē.

Ināra Mūrniece un Marss di Bartolomeo bija vienisprātis, ka Baltijas valstu un Beniluksa valstu veiksmīgā sadarbība var dot ieguldījumu arī ES izaugsmē. “Mēs visas esam uzticamas ES dalībvalstis, kam rūp stipra Eiropas Savienība”, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pateicās Luksemburgai par atbalstu mūsu reģiona drošībai, iesaistoties NATO daudznacionālajos spēkos Baltijas valstīs. Latvija ir apņēmības pilna rūpēties par savu drošību, un nākamgad aizsardzības budžets sasniegs divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Mūsu drošības izaicinājumi saistās arī ar Kremļa propagandu, tāpēc būtiska ir stratēģiskā komunikācija un sadarbība hibrīddraudu novēršanā, norādīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot arī transatlantiskās saites nozīmi.

I.Mūrniece kā ES prioritāti uzsvēra Austrumu partnerību. Mēs redzam konkrētus šīs ES iniciatīvas sasniegumus, kuri dod labumu Gruzijas, Ukrainas un citu valstu iedzīvotājiem. Tagad svarīgi nodrošināt sekmīgu Austrumu partnerības samitu novembrī Briselē.

Luksemburgas Lielhercogistes Deputātu palātas prezidents Marss di Bartolomeo (Mars Di Bartolomeo) un viņa vadītā delegācija oficiālā vizītē Latvijā uzturas no 12. līdz 14.jūnijam. Marss di Bartolomeo tiekas arī ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un komisijas deputātiem, kā arī Eiropas lietu komisijas vadītāju Lolitu Čigāni. viesojoties Latvijā, viņam paredzētas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un aizsardzības ministru Raimondu Bergmani. 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681993638514
Video: https://www.youtube.com/watch?v=STeLibNbi7g
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā