Gundars Daudze aicina Hondurasas vēstnieku veicināt sadarbību ekonomikā

(30.05.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Hondurasu vieno veiksmīgs politiskais dialogs un potenciāls veicināt sadarbību ekonomikā, tostarp tirdzniecībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 30.maijā, Saeimas namā tiekoties ar jauno Hondurasas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Roberto Očoju Madridu (Roberto Ochoa Madrid). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka labs impulss abu valstu ekonomisko saišu stiprināšanai būtu Hondurasas uzņēmēju delegācijas vizīte Latvijā. Vēstnieks pauda gatavību šādu tirdzniecības misiju rīkot jau šī gada rudenī. Transporta infrastruktūras un izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ Latvija var kalpot par tranzītvalsti Hondurasas preču nonākšanai Austrumeiropas un Ziemeļeiropas tirgos, uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu, ka Saeima šomēnes ratificēja līgumu Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona fonda izveidei, Latvijai kļūstot par vienu no pirmajām valstīm, kas to pieņēmusi. Fonda uzdevums būs sekmēt un koordinēt abu reģionu divpusējās attiecības. Vēstnieks norādīja, ka jau pašlaik provizoriski ir spēkā ES un Centrālamerikas asociācijas līguma tirdzniecības sadaļa, un kopumā Hondurasa redz ES kā ļoti perspektīvu sadarbības partneri.

Sarunā vēstnieks novērtēja augstākās izglītības iegūšanas iespējas Latvijā. G.Daudze apliecināja, ka Latvijas augstskolas ir atvērtas studentiem arī no Hondurasas, piedāvājot studiju iespējas angļu valodā starptautiski atzītās programmās. Patlaban Latvijā studē pieci studenti no Hondurasas.

Vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas un Hondurasas sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Roberto Očojs Madrids ir karjeras diplomāts, kurš darbu savas valsts Ārlietu ministrijā sācis pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Patlaban viņš ir arī Hondurasas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Beļģijā. Iepriekš savu valsti pārstāvējis arī Grieķijā, Ungārijā, Kiprā, Itālijā un Hjūstonā (Teksasā, ASV).


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157682231325511
Video: https://www.youtube.com/watch?v=iP9Q0Tt-Rkk
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde