Ināra Mūrniece aicina Argentīnu sadarboties izglītības jomā

(30.05.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Argentīnu raksturo draudzīgas divpusējās attiecības, un esam ieinteresēti attīstīt sadarbību izglītības jomā, piedāvājot studentiem no Argentīnas studiju iespējas Latvijas augstskolās. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 30.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fakundo Vilu (Facundo Vila), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks apliecināja savas valsts interesi attīstīt studentu un pasniedzēju apmaiņu starp Latvijas un Argentīnas augstskolām.

Latvija ir ieinteresēta ciešās Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu attiecībās. Saeima šomēnes ratificēja līgumu ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona fonda izveidei, tādējādi Latvijai kļūstot par vienu no pirmajām valstīm, kas to ratificējusi.

F.Vila apliecināja Argentīnas interesi kļūt par pilntiesīgu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsti un pauda vēlmi iepazīties ar Latvijas pieredzi ceļā uz OECD.

F.Vila ir karjeras diplomāts ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi tirdzniecības veicināšanas un starptautiskās tirdzniecības jomā. Iepriekš strādājis Argentīnas Ārlietu ministrijā, kā arī vēstniecībās Brazīlijā un Meksikā, un pārstāvējis Argentīnu OECD. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Helsinkos, Somijā.

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157682473395380
Video: https://www.youtube.com/watch?v=CE0mH8u-nSE
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā