Ināra Mūrniece pateicas vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Šveices attiecībās

(10.05.2017.)
VideoGalerija

Latvijas un Šveices divpusējās attiecības ir draudzīgas un ciešas, un tas ir arī vēstnieka personīgais nopelns. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 10.maijā, tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Markusu Niklausu Paulu Dutli (Markus Niklaus Paul Dutly). Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Šveices ieguldījumu projektos Latvijā, kas īstenoti Šveices Finanšu palīdzības programmas ietvaros. Svarīgi, ka šie projekti aptver visus Latvijas reģionus un iedzīvotāju konkrētas vajadzības - mazo uzņēmumu attīstību, nevalstisko organizāciju darbu, jauniešu nodarbinātību un Latvijas tiesu sistēmas pilnveidošanu, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja. 

Vēstnieks īpašu gandarījumu pauda par īstenoto projektu, kas ļāvis iegādāties skolas autobusus Latvijas skolēnu pārvadāšanai uz skolu un mājām. I.Mūrniece izteica cerību, ka šī Šveices programma atšķirību mazināšanai Eiropas Savienības valstīs tiks turpināta.

Saeimas priekšsēdētāja pauda prieku, ka Latvijas simtgades svinībās iesaistīsies arī Šveices pilsēta Lugāno, organizējot izstādi par rakstniekiem Raini un Aspaziju, kuri trimdas laikā tur dzīvoja.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681751104090
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī