Ināra Mūrniece tiekas ar Amerikas Ebreju komiteju

(29.03.2017.)
Galerija

Latviju un Amerikas Savienotās Valstis (ASV) vieno patiesi draudzīgas attiecības. ASV vienmēr ir bijušas Latvijas stratēģiskais partneris. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, trešdien, 29.martā, Saeimas namā tiekoties ar Amerikas Ebreju komitejas izpilddirektoru Deividu Harisu (David Harris) un viņa vadīto delegāciju.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra ASV militārās klātbūtnes nenovērtējamo nozīmi šodienas apstākļos, kad Krievija īsteno militāras aktivitātes NATO robežas tuvumā. ASV karavīru klātbūtne Latvijā būs tikpat nozīmīga arī pēc NATO daudznacionālā bataljona ierašanās mūsu valstī. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka drošības un aizsardzības jautājumi ir Latvijas parlamenta prioritāte, ko apliecina Saeimas vienbalsīgais lēmums 2018.gadā aizsardzībai novirzīt divus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Latvija augstu vērtē Amerikas Ebreju komitejas ieguldījumu, iestājoties par Latvijas neatkarības atjaunošanu padomju okupācijas laikā, un stingro atbalstu mūsu valsts ceļā uz dalību NATO, teica Saeimas priekšsēdētāja, apsveicot Amerikas Ebreju komiteju ar biroja atvēršanu Polijā. D.Hariss uzsvēra, ka šis solis nav nejaušs – tas ir stratēģisks lēmums biroju atvērt tieši Austrumeiropā un tieši patlaban.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas vietnieks Armands Krauze un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs, deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu deputāts Jānis Vucāns. Amerikas Ebreju komiteju pārstāvēja 34 delegāti.

 

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681866456736
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt