Gundars Daudze aicina Maroku uz ciešāku sadarbību

(07.02.2017.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 7.februārī, tikās ar Marokas Karalistes vēstnieci Latvijas Republikā Aminu Buajašu (Amina Bouayach), kura Saeimas namā bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Sarunā G.Daudze apliecināja Latvijas interesi turpināt divpusējo politisko dialogu, kā arī veicināt sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā.

Jaunā vēstniece kadenci Latvijā sāk laikā, kad Latvija un Maroka atzīmē diplomātisko attiecību nodibināšanas 25.gadadienu. Tas ir piemērots brīdis līdzšinējās sadarbības izvērtēšanai un jaunu mērķu izvirzīšanai, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka pozitīvā tirdzniecības dinamika starp Latviju un Maroku apliecina – abām valstīm ir iespēja attīstīt sadarbību ekonomikā, turklāt potenciāls ir liels. Vēstniece sacīja, ka praktiskas ekonomiskās sadarbības veicināšana būs viena no viņas kadences prioritātēm, tāpat kā sadarbības aktivizēšana izglītības un kultūras jomā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs un vēstniece pārrunāja Eiropas Savienības un Marokas sadarbību, kā arī migrācijas radītos izaicinājumus, ar kuriem patlaban saskaras gan Eiropa, gan arī Maroka.

A.Bujaša vēstnieces pienākumus uzņemas pirmo reizi. Viņa ir cilvēktiesību aktīviste un pirmā sieviete, kura vadījusi Marokas cilvēktiesību organizāciju. Kopš 2007.gada ilgstoši ieņēmusi vadošus amatus Starptautiskajā cilvēktiesību federācijā.

 

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157676425757064
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dfAoOYjyNqs
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā