Ināra Mūrniece: Latvijai un Indijai jāpaplašina sadarbība ekonomikā

(07.02.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Indiju saista labas divpusējās attiecības. Abām valstīm ir potenciāls paplašināt sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 7.februārī, tiekoties ar Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Moniku Kapilu Mohtu (Monika Kapil Mohta), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Labs pamats Latvijas un Indijas parlamentu sadarbībai ir Saeimā izveidotā grupa sadarbībai ar Indijas parlamentu. I.Mūrniece ielūdza Indijas parlamenta priekšsēdētāju apmeklēt Latviju.

I.Mūrniece pateicās par iespēju Latvijas parlamenta darbiniekiem starptautiskas mācību programmas ietvaros apmeklēt Indijas parlamentu kvalifikācijas paaugstināšanai. Vēstniece pauda gandarījumu par šo faktu.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka iespēja paplašināt abu valstu uzņēmēju kontaktus būs šogad plānotā Latvijas Ministru prezidenta vizīte uz Indiju, kurā premjerministru pavadīs uzņēmēju delegācija.

Vēstniece kā potenciālas Latvijas un Indijas ekonomiskās sadarbības jomas nosauca informācijas tehnoloģijas, kokapstrādi, pārtikas ražošanu un farmāciju, kā arī transportu un loģistiku. Viņa apliecināja savas valsts interesi veidot kravu izplatīšanas centru Rīgas ostā.

Vēstniece teica, ka viena no viņas prioritātēm būs biznesa foruma un kultūras pasākumu organizēšana vairākās Latvijas pilsētās par godu Indijas neatkarības 70.gadadienai. Monika Kapila Mohta ir karjeras diplomāte, kas darbu savas valsts ārlietu dienestā sāka 1985.gadā. Viņa iepriekš strādājusi Indijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Parīzē, Katmandu, Bangkokā un Londonā, bijusi Indijas vēstniece Polijā un Lietuvā. Monika Kapila Mohta ir arī Indijas rezidējošā vēstniece Zviedrijā. 

 


Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157680067124805
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JDO3hQjQZvw
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt