Inese Lībiņa-Egnere Saeimā tiekas ar jauno Maltas Ordeņa vēstnieku

(06.05.2014.)
VideoGalerija

„Maltas Ordenis Latvijā ir īstenojis virkni iniciatīvu – sniedzis humāno palīdzību slimnīcām un bērnu namiem, veco ļaužu pansionātiem un reliģiskajām organizācijām. Mūsu valsts ir pateicīga par šiem centieniem, ieguldījumu un dāsnumu.” To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 6.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Neatkarīgā Militārā un Hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fabricio Vinaču (Fabrizio Vinaccia). Vēstnieks bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks Latvijas un Maltas Ordeņa divpusējās attiecības vērtēja kā ļoti labas un informēja, ka Latvijai un Maltas Ordenim ir izveidojusies veiksmīga sadarbība sociālajā jomā un izglītībā un tam ir daudz ieceru turpmākai sadarbībai.

Pārrunājot ar baznīcu saistītus jautājumus, Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka Latvijā, lai arī valsts un baznīca ir šķirta, tās ir atradušas kopīgu valodu un veiksmīgi sadarbojas. I.Lībiņa-Egnere akcentēja ekumēnisma tradīciju un ciešo sadarbību starp kristīgajām konfesijām Latvijā, kas arī kalpo par pamatu Latvijas sabiedrības vienotībai un var būt piemērs Eiropai. Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka Latvija vienmēr ir bijusi multikulturāla un daudzkonfesiju valsts ar vēsturiski spēcīgām katoļu, luterāņu, pareizticīgo un citu kristīgo konfesiju tradīcijām.

F.Vinača ir Maltas Ordeņa vēstnieks arī Tadžikistānā un Baltkrievijā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Itālijā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157644585441563/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=oS_K06WGXEM&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 16.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēde - pārtraukums līdz 2024.gada 23.maijam
10:30  Izstādes "Nācijas simbols. Ukraiņu višivanka" atklāšana
17:00  2024.gada 16.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta