Andrejs Klementjevs vēstniekam pateicas par attiecību stiprināšanu starp Latviju un Kuveitu

(08.07.2013.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 8.jūlijā, tiekoties ar Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Musāidu Alhārūnu (Musaed Al-Haroun), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Kuveitas attiecību stiprināšanā. Vēstnieks pastāvīgi rezidēja Vācijas galvaspilsētā Berlīnē un Saeimas namā bija ieradies atvadu vizītē.

A.Klementjevs pauda gandarījumu, ka vēstnieka kadences laikā veiksmīgi attīstīta abu valstu sadarbība gan politiskajā līmenī, gan biznesa vidē. Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja ― parlaments augstu vērtē Kuveitas parlamentāriešu vizīti Latvijā šī gada maijā, ieliekot labu pamatu attiecību padziļināšanai. Arī Kuveitas Nacionālās Asamblejas deputāti ir pozitīvi novērtējuši veiksmīgi realizēto vizīti, kā arī iespēju dalīties pieredzē un pārrunāt pusēm aktuālos jautājumus ar mūsu valsts parlamentāriešiem, informēja vēstnieks.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedrs akcentēja biznesa un politisko kontaktu aktivizēšanas nozīmību divpusējo attiecību sekmēšanā un nostiprināšanā, paužot cerību par iespējamā tiešā avioreisa attīstību.

Runājot par valstu sadarbību ekonomikā, A.Klementjevs uzsvēra, ka labs piemērs ir kompānijas Balin Energy realizētais projekts, veicot naftas meklējumu pētījumus Baltijas jūrā. Savukārt vēstnieks pauda pārliecību par sadarbības potenciālu arī atjaunojamo energoresursu jomā, tajā skaitā, diskutējot par iespējām saules enerģijas izpētē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja Latvijas potenciālo interesi sadarboties arī inovāciju projektos un produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanā. Mūsu valsts uzņēmējiem no Kuveitas piedāvā izmantot pievilcīgu investīciju vidi un labi attīstīto transporta infrastruktūru, jo Latvija izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ kalpo kā tilts starp austrumiem un rietumiem, pauda A.Klementjevs.

M.Alhārūns pauda pārliecību, ka Latvijas pievienošanās eirozonai 2014.gada 1.janvārī, Rīgas kļūšana par Eiropas Kultūras galvaspilsētu 2014. gadā un Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā mūsu valstij pavērs jaunas sadarbības iespējas.
 


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157634545601858/with/9238924380/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=8jg9TJPYw6g
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 15.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
09:15  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas tikšanās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju V.E. Markéta Pekarová Adamová
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas un Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová kopējs preses brīfings
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:10  Ārlietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
11:30  Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Kazahstānas parlamentu deputātu tikšanās ar Kazahstānas Republikas ārlietu ministra vietnieku Roman Vassilenko
12:00  Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa par godu Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētājas V.E. Markéta Pekarová Adamová oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde