Lībiņa-Egnere Saeimas namā tiekas ar Kuveitas parlamentāriešiem

(20.05.2013.)
Galerija

Latvijas un Kuveitas divpusējās attiecības ir labas un draudzīgas. Abām valstīm ir liels sadarbības potenciāls gan ekonomikā un tūrismā, gan izglītībā un kultūrā. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, pirmdien, 20.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Kuveitas Nacionālās Asamblejas-Latvijas parlamentārās sadraudzības grupas deputātiem.

Sveicot viesus Saeimā, I.Lībiņa-Egnere atzinīgi vērtēja, ka gan Latvijas, gan Kuveitas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentāriešiem, un informēja, ka Saeimā izveidoto grupu vada Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda pārliecību, ka tieši starpparlamentu sadarbība paver plašas iespējas ne vien valstu divpusējai sadarbībai, bet arī ir labs pamats politisko kontaktu stiprināšanai un pieredzes apmaiņai.

Mūsu valsts prioritāte sadarbībā ar Kuveitu ir ekonomiskās sadarbības veicināšana, un labs solis ceļā uz šī mērķa īstenošanu ir augsta līmeņa vizīšu apmaiņa, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, vēršot klātesošo uzmanību, ka arī šodienas vizīte ir nozīmīgs signāls abu valstu uzņēmējiem jaunu kontaktu veidošanai.

Tikšanās laikā pārrunāta arī situācija mūsu valsts tautsaimniecībā. Kuveitas parlamentārieši atzinīgi vērtēja Latvijas ekonomiskos panākumus kopš neatkarības atjaunošanas un interesējās par investīciju aizsardzību Latvijā, kā arī banku nozari un ķīmijas rūpniecību. Deputātu grupas sadarbībai ar Kuveitas parlamentu loceklis Atis Lejiņš uzsvēra, ka būtisks signāls ārvalstu investoriem ir aizvadītajā gadā ratificētais Eiropas Savienības Fiskālās disciplīnas līgums, un informēja Kuveitas parlamentāriešus par Latvijas stratēģisko mērķi ieviest vienoto Eiropas valūtu eiro 2014.gada 1.janvārī.

Savukārt deputātu grupas sadarbībai ar Kuveitas parlamentu loceklis Kārlis Eņģelis akcentēja pārtikas ražošanas nozares nozīmi mūsu valsts ekonomikā un uzsvēra, ka Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī ražotie pārtikas produkti atbilst augstiem standartiem. Arī pārtikas ražošanas nozare var pavērt plašu logu Latvijas un Kuveitas ekonomiskajā sadarbībā, sacīja K.Eņģelis.

Tāpat Kuveitas parlamentārieši augstu vērtēja Latvijas dabu un arhitektūru un pauda pārliecību, ka mūsu valsts varētu kļūt par pievilcīgu galamērķi tūristiem no Kuveitas.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157633525242185/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 22.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:10  Ārlietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde (turpinājums)
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:00  Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātu tikšanās ar Francijas Republikas ārējās tirdzniecības, frankofonijas un Francijas valstspiederīgo ārzemēs ministru Franck Riester
15:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas kopsēde