Solvita Āboltiņa Saeimā sveic jauno Taizemes vēstnieku

(21.11.2012.)
VideoGalerija

„Latvija un Taizeme atrodas dažādos ģeogrāfiskajos reģionos, un abas valstis šķir liels attālums, tomēr mūsdienu globalizācijas apstākļos sadarbībai ir liels potenciāls. Esmu pārliecināta – Latvijai un Taizemei ir labas iestrādes, lai veidotu abpusēji izdevīgu sadarbību ekonomikā, kultūrā un izglītībā.” To trešdien, 21.novembrī, sarunā ar Taizemes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tīrakunu Nijomu (Theerakun Niyom) atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Vēstnieks Saeimas namā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas interesi stiprināt saites starp Latvijas un Taizemes uzņēmējiem. S.Āboltiņa apliecināja, ka Latvija var kalpot kā tilts uz Eiropas Savienības (ES), Krievijas un NVS tirgiem, un aicināja Taizemi izmantot mūsu valsts priekšrocības tranzītbiznesa jomā.

Tāpat S.Āboltiņa pauda, ka Latvijai un Taizemei ir labi priekšnosacījumi sadarbības paplašināšanai izglītības jomā. Sarunas laikā Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka studenti no Taizemes izvēlas studēt Latvijā, un atzinīgi vērtēja Taizemes skolēnu augstos rezultātus latviešu valodas zināšanu pārbaudes darbos. Saeimas priekšsēdētāja Taizemes vēstniekam apliecināja, ka vairākas Latvijas augstākās izglītības iestādes ir ieinteresētas vēl ciešākā sadarbībā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Taizemes vēstnieka kadences laikā Latvijā gaidāmi vairāki nozīmīgi notikumi, tostarp Rīgas kļūšana par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014.gadā, savukārt 2015.gadā Latvija pirmo reizi kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē. S.Āboltiņa aicināja Norvēģijas galvaspilsētā Oslo rezidējošo Taizemes vēstnieku un Taizemes iedzīvotājus arī šajā laikā apmeklēt Latviju, tostarp lai baudītu plašo kultūras piedāvājumu mūsu valstī. Savukārt vēstnieks pauda pārliecību, ka Latvija veiksmīgi veiks savus uzdevumus kā prezidējošā valsts ES Padomē, un apliecināja prieku, ka prezidentūras ietvaros tiks stiprinātas Eiropas un Āzijas valstu attiecības.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632066503956/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=ABVDcZqmS5s&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 9.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 9.maija kārtējā sēde
10:30  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:45  Eiropas pikniks par godu Latvijas divdesmitgadei Eiropas Savienībā
12:45  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tikšanās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Tang Songgen
17:00  2024.gada 9.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta