Āboltiņa pateicas Japānas vēstniekam par attiecību stiprināšanu starp abām valstīm

(06.11.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, otrdien, 6.novembrī, Latvijas parlamentā uzņemot Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Takaši Osanai (Takashi Osanai), pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Japānas attiecību stiprināšanā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

„Beidzoties jūsu kadences laikam, Latviju atstāj patiess mūsu valsts draugs. Taču šī draudzība turpinās ziedēt, tāpat kā sakuras koki, kurus šogad dāvinājāt Rīgai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

„Latvija novērtē jūsu ieguldījumu abu valstu politisko, ekonomisko un kultūras saišu stiprināšanā, kā arī kontaktu veicināšanā starp abu valstu iedzīvotājiem,” pauda S.Āboltiņa, uzsverot, ka vēstnieka darbs Latvijas un Japānas sadarbībai devis jaunu dinamiku. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja arī aktīvo parlamentāro sadarbību, ko apliecina regulāra augsta līmeņa vizīšu apmaiņa.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja kā lielisku apliecinājumu kultūras apmaiņai starp Latviju un Japānu minēja Latvijas jauniešu lielo interesi par japāņu valodu un kultūru. S.Āboltiņa pateicās vēstniekam par Japānas valdības piedāvātajām stipendijām, lai jaunieši no mūsu valsts varētu doties uz Japānu mācīties.

Savukārt Japānas vēstnieks pateicās Saeimas priekšsēdētājai, Latvijas parlamentam un latviešu tautai par sniegto atbalstu Japānai, tostarp pēc pagājušā gada traģiskās zemestrīces un tās izraisītā cunami.

Atvadoties S.Āboltiņa pateicībā par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā uzdāvināja vēstniekam medaļu ar Saeimas nama attēlu.

T.Osanai vēstnieka pienākumus Latvijā pildīja kopš 2009.gada 17.marta un bija pirmais Latvijā rezidējošais Japānas vēstnieks.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631943777538/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=_jy0U2T-76c&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”