A.Klementjevs ar Armēnijas vēstnieku pārrunā parlamentāro sadarbību

(03.10.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs trešdien, 3.oktobrī, tikās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aru Aivazianu (Ara Aivazian). Tikšanās laikā pārrunātas starpvalstu attiecības, divpusējās parlamentārās sadarbības iespējas un reģionālo attiecību jautājumi.

Sveicot viesi Saeimas namā, A.Klementjevs Latvijas un Armēnijas attiecības politiskā dialoga jomā raksturoja kā atklātas un konstruktīvas, ar lielu attīstības potenciālu un uzsvēra, ka Armēnija ir svarīgs sadarbības partneris Dienvidkaukāza reģionā.

Pārrunājot abu valstu sadarbību parlamentārā līmenī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs apliecināja, ka Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā starp abu valstu parlamentiem un nozīmīga loma ir parlamentārās sadarbības grupām. A.Klementjevs pauda Saeimas gatavību Latvijas reformu pieredzes nodošanai, kā arī sadarbības paplašināšanas iespējām ekonomiski sociālo jautājumu jomā nozaru komisiju līmenī.

Sarunas laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda atbalstu Armēnijas attiecību padziļināšanai ar Eiropas Savienību (ES). Tāpat A.Klementjevs atzinīgi vērtēja Armēnijas aktīvo iesaisti Austrumu partnerības programmās, kas ir būtisks instruments attiecību veidošanā starp ES un bijušajām Padomju Savienības bloka valstīm.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157631682671997/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ialZDOmeu8M&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”