Āboltiņa sarunā ar Saakašvili apliecina Latvijas atbalstu Gruzijas integrācijai eiroatlantiskajās organizācijās

(29.05.2012.)
VideoGalerija

Latvija ir uzticams sabiedrotais Gruzijai tās ceļā uz integrāciju NATO un Eiropas Savienībā, otrdien, 29.maijā, tiekoties ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili (Mikheil Saakashvili), uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

„Latvija ir Gruzijas draugs. Kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts konsekventi esam atbalstījuši Gruzijas ceļu uz šīm eiroatlantiskajām organizācijām. Arī turpmāk Gruzija var rēķināties ar mūsu atbalstu,” sarunā apliecināja Saeimas priekšsēdētāja, norādot, ka nesenais NATO Čikāgas samits apliecināja alianses atvērtību Gruzijas un citu valstu iespējamai dalībai. Savukārt Gruzijas prezidents pateicās par Latvijas sniegto atbalstu, kā arī pozitīvi vērtēja NATO samita rezultātus.

Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Gruzijas paveikto iekšpolitisko reformu procesā, tostarp korupcijas apkarošanas un ekonomikas attīstības jomās. „No mūsu puses mēs darīsim visu iespējamo, lai panāktu, ka šis progress tiek novērtēts no Eiropas Savienības puses,” apliecināja S.Āboltiņa.

Pārrunājot abu valstu divpusējo attiecību attīstību, S.Āboltiņa akcentēja lieliskos parlamentāros kontaktus, kurus raksturo regulāra vizīšu apmaiņa sadraudzības grupu un komisiju līmenī. „Arī mana pirmā ārvalstu vizīte pēc pārvēlēšanas Saeimas priekšsēdētājas amatā bija tieši uz Gruziju,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis par nepieciešamību Latvijas un Gruzijas lieliskās politiskās attiecības izmantot, lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību, kur joprojām ir daudz neizmantota potenciāla. „Mums tam ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi – sakārtota līgumtiesiskā bāze, labi cilvēciskie kontakti un aktīvas vēstniecības Rīgā un Tbilisi,” teica Saeimas priekšsēdētāja, paužot gandarījumu, ka Gruzijas prezidentu vizītē pavada arī uzņēmēju delegācija.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629952322060/with/7295047516/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=NQptny7wmMg&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 10.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas, Vides, klimata apakškomisijas un Pasaules Dabas Fonda rīkotā konference “Latvijas ūdeņu ilgtspēja un kā to panākt?”