Andrejs Klementjevs tiekas ar jauno Marokas vēstnieku

(10.04.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 10.aprīlī, tiekoties ar Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jādi Bušābu (Yahdih Bouchaab), pārrunāja iespējas veicināt abu valstu sadarbību ekonomikā, tūrismā un augstākās izglītības jomā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klemetjevs abu valstu attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas, ar tālākas izaugsmes potenciālu nākotnē. Kā būtisku soli Latvijas un Marokas divpusējo attiecību un īpaši ekonomiskās sadarbības veicināšanā Saeimas priekšsēdētājas biedrs minēja nepieciešamību pilnveidot līgumtiesisko bāzi. A.Klementjevs akcentēja mūsu valsts ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības, kā arī pieredzi transporta un loģistikas jomā.

Arī vēstnieks apliecināja Marokas ieinteresētību sadarbībai transporta un loģistikas jomā. Neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu starp abām valstīm, Latvija ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, un savukārt Maroka ir ES kaimiņvalsts un tai ar ES ir cieša sadarbība, pauda J.Bušābs.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis par parlamentārās diplomātijas nozīmi abu valstu attiecību veidošanā. Tāpat sarunā pārrunātas iespējas veicināt tūrisma un kultūras apmaiņu starp abām valstīm, kā arī iespējamā Latvijas Universitātes sadarbība ar universitāti Marokas galvaspilsētā Rabatā. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629418999694/with/6917763798/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=yYghB4I1ccg&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 4.maijā
09:45  Saeimas Prezidija sēde
10:30  Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
12:00  Saeimas svinīgā sēde par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai
13:15  Kopīga fotografēšanās
14:00  Baltā galdauta svētki ar 4. maija Deklarācijas kluba biedriem