Solvita Āboltiņa pauž gandarījumu par gaidāmo Horvātijas pievienošanos Eiropas Savienībai

(03.04.2012.)
VideoGalerija

Latvija ir gandarīta par Horvātijas sasniegumiem ceļā uz Eiropas Savienību un ir gatava ciešākam starpvalstu dialogam gan politiskajā līmenī, gan ekonomikā un kultūrā. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, otrdien, 3.aprīlī, Saeimā tiekoties ar Horvātijas Republikas prezidentu Ivo Josipoviču (Ivo Josipović), kurš Latvijā uzturas valsts vizītē.

„Latvija vienmēr ar pārliecību ir atbalstījusi Horvātijas pievienošanos NATO un tikpat aktīvi esam iestājušies par Horvātijas uzņemšanu Eiropas Savienībā. To apliecina arī mūsu parlamenta praktiskais darbs – esmu gandarīta, ka Latvija bija viena no pirmajām valstīm Eiropas Savienībā un pirmā no Baltijas valstīm, kas ratificēja Horvātijas pievienošanās līgumu Eiropas Savienībai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka Horvātijas pievienošanās Eiropas Savienībai dos impulsu abu valstu attiecības veidot jaunā kvalitātē. „Katra valsts atsevišķi daudzas lietas vairs nevar atrisināt nacionālā un pat reģionālā līmenī. Globalizācijas laikmets mums nepiedāvā citas izvēles kā vienīgi vēl ciešāk sadarboties un meklēt kopsaucējus,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, apliecinot, ka Latvijas parlaments ir ieinteresēts padziļināt sadarbību gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās.

2011.gada 11.decembrī parakstītais Horvātijas pievienošanās līgums jāratificē visām ES dalībvalstīm, un paredzēts, ka par pilntiesīgu ES dalībvalsti Horvātija kļūs 2013.gada 1.jūlijā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629365804800/  
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=eJ84RKhF8ms&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta

Saeimas Preses dienests


 

Svētdien, 5.maijā