Inga Bite ar ASV vēstnieci pārrunā abu valstu ekonomisko sadarbību

(17.01.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite otrdien, 17.janvārī, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džūditu Gārberi (Judith Garber). Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti un iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Sarunas gaitā puses atzinīgi vērtēja Latvijas un ASV sadarbību Ziemeļu transporta koridora darbībā, pa kuru uz Afganistānu caur Rīgas ostu tiek transportētas ASV nemilitārās kravas. Vēstniece atzina, ka šis ir viens no pēdējā laika labākajiem abu valstu ekonomiskās sadarbības piemēriem.

Savukārt I.Bite apliecināja Latvijas ieinteresētību nodrošināt ASV nemilitāro kravu tranzītu arī virzienā no Afganistānas. Dž.Gārbere pauda viedokli, ka tas, vai tiks uzsākta kravu transportēšana arī otrā virzienā, būs atkarīgs no tā, cik ekonomiski izdevīgu piedāvājumu sniegs Latvijas uzņēmēji. Tomēr Latvijai ir labas izredzes, jo Rīgai kā tranzīta centram ASV ir laba reputācija, atzina vēstniece. Pārrunājot sadarbību enerģētikas sektorā, Dž.Gārbere apliecināja ASV ieinteresētību sadarbībā zaļās enerģijas attīstīšanā.

Sarunas laikā puses akcentēja parlamentāro kontaktu nozīmību abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. Saeimas priekšsēdētājas biedre darīja zināmu, ka deputātu grupā sadarbībai ar ASV parlamentu šajā Saeimas sasaukumā strādā 29 deputāti un to vada Ojārs Kalniņš, pašreizējais Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un bijušais Latvijas vēstnieks ASV.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628911724199/with/6714582517/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/BcZ0jVibvMc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde