Āboltiņa: Latvija Ukrainai ir gatava piedāvāt reformu pieredzi

(16.01.2012.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja šodien tiekoties ar Ukrainas ārlietu ministru Kostjantīnu Griščenko (Kostyantyn Gryshchenko) apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainas centieniem tuvināties Eiropas Savienībai (ES). Saeima ir gatava nodot reformu pieredzi Ukrainas kolēģiem, sadarbojoties gan parlamenta komisiju, gan deputātu sadarbības grupu līmenī, apliecināja S.Āboltiņa.

Pārrunājot abu parlamentu turpmākās sadarbības iespējas, Saeimas priekšsēdētāja atkārtoti uzaicināja Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Ļitvinu apmeklēt Latviju.

Līdzās abu valstu parlamentārai un ekonomiskai sadarbībai tika pārrunāti arī Latvijas ukraiņu diasporai aktuāli jautājumi. „Ukraiņi ir trešā lielākā etniskā kopiena Latvijā. Mums ir būtiski, lai ukraiņu kopienas pārstāvjiem būtu iespējas integrēties valsts dzīvē un arī saglabāt savu nacionālo kultūru, tostarp iegūt izglītību savā valodā,” teica S.Āboltiņa.

Ukrainas ārlietu ministrs augstu novērtēja Latvijas atbalstu Rīgas Ukraiņu vidusskolas darbībai. K.Griščenko atzina, ka priecīgās skolnieku un skolotāju sejas renovētās skolas ēkas atklāšanas ceremonijā liecinājušas par to, ka ukraiņu kopienai Latvijā nodrošināta laba nākotne.

Savukārt, pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, puses pauda gandarījumu par tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu - pēdējā gada laikā tas palielinājies par 30 procentiem. Tomēr Latvijas un Ukrainas ekonomiskajai sadarbībai vēl ir labs izaugsmes potenciāls, ko vēl pilnvērtīgāk būs iespējams izmantot pēc Ukrainas – ES asociācijas līguma stāšanās spēkā, atzīmēja ministrs.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628894628925/with/6707675505/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/Gaz4ZD4nAWE
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem