Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar jauno Brazīlijas vēstnieci

(11.10.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 11.oktobrī, tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ledu Lusiu Kamargo (Leda Lucia Camargo), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieci Latvijas parlamentā, Saeimas priekšsēdētāja abu valstu attiecības raksturoja kā labas un draudzīgas. „Lai arī mūsu zemes šķir liels attālums, pēdējos gados abu valstu attiecības kļuvušas ciešākas,” teica S.Āboltiņa. Amatpersonas bija vienisprātis par abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības potenciālu, kam labs apliecinājums bija Latvijas premjerministra Valda Dombrovska sekmīgā vizīte Brazīlijā šī gada jūlijā.

Vēstniece augstu novērtēja Latvijas paveikto ekonomiskās recesijas pārvarēšanā. Latvija ir lielisks piemērs citām valstīm, kā sekmīgi risināt ekonomiskās problēmas, atzina L.Kamargo.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja sarunā apliecināja, ka Latvija iecerējusi, tiklīdz tas būs finansiāli iespējams, tieši Brazīlijā atvērt mūsu valsts pirmo reģionālo vēstniecību Dienvidamerikā. Tāpat S.Āboltiņa pauda cerību, ka arī Brazīlija izveidos diplomātisko pārstāvniecību Latvijā.

Kā būtisku abas valstis vienojošu saikni S.Āboltiņa sarunā akcentēja Brazīlijā dzīvojošos latviešus, kas veido lielāko latviešu kopienu Dienvidamerikā. Saeimas priekšsēdētāja pateicās Brazīlijai, ka tā savulaik devusi patvērumu tik lielam skaitam latviešu. Savukārt vēstniece atzina, ka latvieši aktīvi kopj savu kultūru un Brazīlijā ir visai labi zināma etniskā kopiena.

L.Kamargo pauda gandarījumu, ka, atzīmējot Latvijas un Brazīlijas diplomātisko attiecību izveidošanas 90.gadadienu, Brazīlijā notiks izcilu Latvijas mūziķu koncerts. Atbildot uz Saeimas priekšsēdētājas uzaicinājumu, vēstniece apliecināja ieinteresētību organizēt Brazīlijas mākslinieku darbu izstādi jaunatklātajā mākslas muzejā „Rīgas birža”. 

Jaunā Brazīlijas vēstniece pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. L.Kamargo ir karjeras diplomāte ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš strādājusi Brazīlijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Indijā, Argentīnā, ASV un Čehijā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627868364390/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/_NHl_StW3Ow
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 30.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde