Andrejs Klementjevs tiekas ar Ukrainas vēstnieku

(12.09.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Anatoliju Oļeiniku (Anatoliy Oliynyk). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības stiprināšanas iespējas, kā arī Latvijā veikto reformu pieredzes nodošana Ukrainai.

Sveicot vēstnieku Saeimā, A.Klementjevs Latvijas parlamenta vārdā apliecināja atbalstu Ukrainas izvēlētajam mērķim tuvināties Eiropas Savienībai (ES). Latvija ir konsekventi atbalstījusi un atbalstīs arī turpmāk Ukrainu nepieciešamo reformu īstenošanas procesā, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Vēstnieks sarunā augstu novērtēja atbalstu, ko Latvijas parlamentārieši, valdības pārstāvji un diplomāti līdz šim snieguši Ukrainai, apmainoties pieredzē, kas saistīta ar Latvijas integrācijas procesu ES. Tāpat Ukrainai noder Latvijas pieredze likumdošanas izstrādes jomā un valstij nozīmīgu reformu veikšanā, atzina A.Oļeiniks. Vēstnieks pauda viedokli, ka Ukrainas un ES attiecībās nozīmīgs būs gaidāmais Austrumu partnerības samits un ES-Ukrainas Asociācijas līguma sarunu pabeigšana.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros kontaktus, A.Klementjevs kā labu sadarbības formātu minēja viņa vadīto Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Ukrainas parlamentu. Saeimas priekšsēdētājas biedrs atgādināja, ka joprojām ir spēkā uzaicinājums Latviju apmeklēt Ukrainas parlamenta Verkhovnas Radas priekšsēdētājam Volodimiram Ļitvinam (Volodymyr Lytvyn). Tāpat A.Klementjevs sarunā akcentēja ekonomiskās sadarbības veicināšanas nozīmi starp abām valstīm, nodrošinot investīcijām pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627652956806/with/6139348343/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/hXA5cp9j_Kw
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt