Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar jauno Austrijas vēstnieku

(16.08.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 16.augustā, tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Štefanu Pēringeru (Stefan Pehringer), kurš bija ieradies iepazīšanas vizītē.

Sveicot vēstnieku Latvijas parlamentā, Saeimas priekšsēdētāja abu valstu attiecības raksturoja kā labas un draudzīgas. Amatpersonas bija vienisprātis, ka ir labs potenciāls abu valstu ciešākai ekonomiskajai un parlamentārajai sadarbībai. S.Āboltiņa apliecināja, ka Saeima ir atvērta sadarbībai parlamenta nozaru komisiju līmeni, joprojām ir spēkā arī ielūgums Austrijas Nacionālās padomes priekšsēdētājai Barbarai Prammerei (Barbara Prammer) vizītē apmeklēt mūsu valsti.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu sadarbība, aizstāvot nacionālās intereses Eiropas Savienībā (ES). Gan Latvija, gan Austrija nav apmierināta ar Eiropas Komisijas sagatavotajiem priekšlikumiem kopējās lauksaimniecības politikas finansēšanai pēc 2013.gadam, un abas valstis varētu kopīgi cīnīties par taisnīgākiem nosacījumiem ES naudas sadalei.

Austrijas vēstnieks atzina, ka Latvija viņa valstij ir interesanta arī kā platforma sadarbībai ar Eiropas ziemeļaustrumu reģiona valstīm, un mūsu reģiona cilvēku priekšrocības ir pieredze sadarbībā ar bijušās Padomu Savienības valstīm, kā arī vairāku svešvalodu zināšanas.

S.Āboltiņa ar gandarījumu atzīmēja, ka Latvijai un Austrijai ir cieši kontakti kultūras jomā un daudzi Latvijas mākslinieki ir bieži un mīlēti viesi uz Vīnes skatuvēm. „Jau tuvākajās dienās apmeklētājiem Doma laukumā durvis vērs mākslas muzejs „Rīgas Birža”, un es priecātos, ja šajās greznajās un reizē arī moderni aprīkotajās telpās apmeklētāji varētu skatīt mākslas vērtības arī no Austrijas muzeju krājumiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Štefanam Pēringeram šis būs pirmais darbs vēstnieka amatā. Iepriekš viņš strādājis vairākos amatos Austrijas Ārlietu ministrijā, kā arī savas valsts vēstniecībās Berlīnē un Kopenhāgenā.

Latvijas un Austrijas diplomātiskās attiecības atjaunotas 1992.gadā, Austrijas vēstniecība Rīgā atklāta 1997.gada oktobrī. Latvijas vēstniecība Vīnē strādā kopš 1992.gada un mūsu vēstnieks Austrijā patlaban ir Indulis Bērziņš.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627321476119/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā