Andrejs Klementjevs tiekas ar Kirgizstānas valsts kontrolieri

(30.05.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 30.maijā, tikās ar Kirgizstānas Republikas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sabirbeku Moldokulovu (Сабырбек Молдокулов).

Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, kā arī Latvijas un Kirgizstānas institūciju sadarbības iespējas.

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs abu valstu attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labu izaugsmes potenciālu. Puses bija vienisprātis, ka pēdējā laikā kontakti starp abu valstu institūcijām bijuši mazaktīvi. „Tādēļ jūsu vizīte var kalpot par labu sākumu ciešākas sadarbības veidošanai starp mūsu valstīm gan parlamentu, gan dažādu institūciju līmenī,” uzsvēra A.Klemetjevs.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs informēja par Saeimas līdzšinējo aktīvo un sekmīgo sadarbību ar citu bijušās PSRS valstu parlamentiem. Dažādu pieredzes apmaiņas vizīšu laikā Saeimā vairākkārt stažējušies Moldovas un Ukrainas parlamentu darbinieki, darīja zināmu A.Klementjevs, uzsverot, ka šo apmācības vizīšu organizēšanai piesaistīts starptautisko organizāciju finansējums.  

Kirgizstānas Revīzijas palātas priekšsēdētājs atzinīgi vērtēja sadarbību ar Latvijas Valsts kontroli, pēc kuras ielūguma viņš ieradies vizītē mūsu valstī. Savukārt A.Klemetjevs iepazīstināja ar Saeimas pieredzi sadarbībā ar Valsts kontroli.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626840712982/with/5775652091/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/EW1_4-msu7A
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā